Apteekki-net-raisun_DSC5259 (1).jpg
AJANKOHTAISTA
Pharmacist

Rokotusvastaanotto

Rokotusvastaanotolla pistämme reseptillä toimitettuja rokotteita (esim. influenssa-, matkailu- ja puutiaisaivotulehdusrokotteita). Rokottamispalvelun hinta on 10€. 

Kausi-influenssarokote

Influenssarokotteen ottaminen on paras tapa suojautua influenssaa vastaan. Suurin osa rokotuksen ottaneista säästyy taudilta. Jos rokotettu henkilö sairastuu influenssaan, tauti on yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa kuin rokottamattomalla.

Rokottautumalla pystyy myös ehkäisemään taudin leviämistä ja suojaamaan omia läheisiään sekä riskiryhmiin kuuluvia.

 

Talven 2021 kausi-influenssarokote (VaxigripTetra) on nyt saatavilla apteekista. Rokote tarvitsee lääkärin reseptin, jonka saat esim. työterveydestä tai soittamalla Rauman terveysasemalle: 02 835 2400. Jos lääkäri on määrännyt kausi-influenssarokotereseptin vuonna 2020, reseptistä voidaan myös lähettää sähköinen uusimispyyntö joko apteekin tai Kanta.fi:n kautta.

Kausi-influenssarokotteen hinta marraskuussa 2021: VaxigripTetra 17,35€ (rokotuspalvelumme kanssa 27 €/hlö).

Terveysaseman kautta rokotereseptin määräys on maksutonta.

Pneumokokkirokote

Vakavan pneumokokkitaudin yleisin muoto on keuhkokuume. Pneumokokkirokote vaatii lääkärin reseptin. Prevenar13 -rokotteeen hinta marraskuussa 2021 on 88,80€ (rokotuspalvelumme kanssa 98 €/hlö). Aikuisille rokote annetaan yhden kerran.