Apteekki-net-raisun_DSC5259 (1).jpg
AJANKOHTAISTA
Pharmacist

Rokotuspalvelumme monipuolistuu

Apteekissamme voi nyt saada normaalin rokotuspalveluumme lisäksi korona- ja influenssarokotteet (THL:n määritelmän mukaiset maksuttomat rokotteet). Pääset varaamaan ajan koronarokotukseen alla olevan linkin kautta.

Raumalla kirjoilla olevat, 18 vuotta täyttäneet, pitkäaikaisesti asuvat sekä Rauman alueen yritysten työntekijät, joiden rokotustarve ei tule katetuksi työterveyshuollossa, voivat saada koronarokotteen jatkossa myös Rauman Keskus-Apteekista maksutta. Varaamalla ajan vakuutat, että sinulla on oikeus varata aika rokotukseen. Rokotusoikeus tarkistetaan vastaanotolla.

Varauduthan esittämään koronapassin! Saavuthan paikalle juuri ennen varatun ajan alkua.

 

Rokotteita voidaan antaa apteekissa vuoden 2022 alussa kaikkiaan 1500 henkilölle. Koronarokotteen kaikkia annoksia annetaan 28.2.2022 asti, ja influenssarokotteita saa 31.1.2022 saakka.

Kausi-influenssarokote

Influenssarokotteen ottaminen on paras tapa suojautua influenssaa vastaan. Suurin osa rokotuksen ottaneista säästyy taudilta. Jos rokotettu henkilö sairastuu influenssaan, tauti on yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa kuin rokottamattomalla.

Rokottautumalla pystyy myös ehkäisemään taudin leviämistä ja suojaamaan omia läheisiään sekä riskiryhmiin kuuluvia.

 

Talven 2021 kausi-influenssarokote (VaxigripTetra) on nyt saatavilla apteekista. Rokote tarvitsee lääkärin reseptin, jonka saat esim. työterveydestä tai soittamalla Rauman terveysasemalle: 02 835 2400. Jos lääkäri on määrännyt kausi-influenssarokotereseptin vuonna 2020, reseptistä voidaan myös lähettää sähköinen uusimispyyntö joko apteekin tai Kanta.fi:n kautta.

Kausi-influenssarokotteen hinta marraskuussa 2021: VaxigripTetra 17,35€ (rokotuspalvelumme kanssa 27 €/hlö).

Terveysaseman kautta rokotereseptin määräys on maksutonta.

Pneumokokkirokote

Vakavan pneumokokkitaudin yleisin muoto on keuhkokuume. Pneumokokkirokote vaatii lääkärin reseptin. Prevenar13 -rokotteeen hinta marraskuussa 2021 on 88,80€ (rokotuspalvelumme kanssa 98 €/hlö). Aikuisille rokote annetaan yhden kerran.